Elátkozott kezdés: autótöréssel indult a címvédő szezonja

Nem volt szerencséje Hadik Andrásnak és Kertész Krisztiánnak a Salgó Ralin: egyébként sem találták igazán a ritmust, majd az utolsó előtti szakaszon leestek az útról és az erdőben, fejtetőn állt meg a Ford. A bajnok pont nélkül kezdte az idényt.

Hadik András és Kertész Krisztián 2020-ban és 2021-ben is megnyerte a magyar bajnokságot, így kétszeres címvédőként, természetesen az egyik legnagyobb esélyesként várhatta a salgótarjáni rajtot. A felkészülés azonban kapkodósabb lett a reméltnél: nem érkezett meg a csapat által rendelt új Ford Fiesta Rally2, és mivel a tavalyi már nem állt rendelkezésre, így az utolsó pillanatban kellett bérelni egyet Ausztriából. A Hadik Rallye Team sokat dolgozott a futam hetében azon, hogy a beállítások minél tökéletesebbek legyenek a hétvégére, teszteltek is egyet, de végül mégsem autóztak csúcsformában.

Az első kört az abszolút hatodik helyen zárták úgy, hogy ötödiknél jobb időt nem sikerült produkálniuk, majd állítottak a Fiestán, és a második körben javultak – összetettben csak Bodolai Lászlóék defektje miatt léptek előre, de Cereden már egy harmadik időt hoztak össze. Az utolsó körre felszívták magukat és nagyot akartak villantani a power stage-en, de nem sikerült végigérniük, leestek az útról és tetőn fejezték be a futamot – kiestek, így a zaklatott felkészülést és a bérautó „faragását” követően végül mégsem szereztek pontokat. Elátkozott szezonrajt…

A tervek szerint az április végi Boldogkő Ralira már meglesz az új Fiesta, így oda már százszázalékos állapotban állhat oda a páros – mivel idén a tervezett nyolc futamból hatot értékelnek, így ez a bukás még bőven kijavítható a folytatásban. Boldogkőn tavaly nyerni tudtak, a hazai futamon pedig természetesen mindig nagyon erős a borsodi duó.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts